KNVB en Andarinyo beginnen met zaalvoetbalcompetitie 35-plussers

Eerbeek – Net als op het veld wil de KNVB, met ingang van het seizoen 2020/’21, ook zaalvoetballers de mogelijkheid bieden om te voetballen in een veteranencompetitie. Bij zaalvoetbal wordt er vijf tegen vijf gespeeld op een klein speelveld. Hierdoor is het spel vlot en dynamisch. Het is een intensieve, spectaculaire en uitdagende sport die ook toegankelijk moet blijven voor de ouderen onder ons.
Dit is dan ook de reden dat ook zaalvoetbalvereniging FC Andarinyo heeft besloten haar (toekomstige) leden de mogelijkheid te bieden zich in te schrijven voor de veteranencompetitie. Andarinyo heeft voor deze veteranencompetitie voor komend seizoen al een team mogen inschrijven. Zij zullen de thuiswedstrijden spelen op de vrijdagavond in sporthal ‘De BHOELE’ in Eerbeek, waar de derde helft in ieder geval winnend zal worden afgesloten. Per team worden maximaal twee dispensatiespelers toegestaan. Zij moeten wel de leeftijd van 30 jaar hebben bereikt.
Met de huidige leden plus een flink aantal nieuwe aanmeldingen zal Andarinyo komend seizoen starten met 11 teams. Van deze teams spelen twee teams in de hoofdklasse, een team in de eerste klasse en de overige teams in de vierde klasse. Voor een dorp als Eerbeek is dit een hele prestatie.
Heeft u als individu of als team nou interesse in de zaalvoetbal veteranencompetitie of wilt u meer informatie ontvangen? Mail dan naar edwingerritsen66@hotmail.com.